Chitarra aglio olio peperoncino |
Hej!
Jag har valt att laga en Italiensk pastarätt som heter "Chitarra Aglio Olio Peperoncino".
Recept:
Vitlök
röd chili eller chilikrydda (Ancho chili pepper)
Persilja
Olivolja (Zeta)
Salt & Peppar
Italiensk pasta (Barilla Tagliatelle)
Riven parmesan (Galbani Grana Padano)
Alla ingredienser till denna rätt kostade ungefär 130kr, vilket inte var allt för mycket, jag tänkte nu berätta hur jag gick tillväga för att göra denna goda rätt.
1. Häll upp vatten i en kastrull, ungefär så mycket att de täcker pastan när de ska kokas, pastan ska kokas 6 minuter.
2. Hacka 1 chili och 2-3 vitlöksklyftor, det ska vara riktigt små bitar, man kan även använda Ancho chili krydda som jag använde när jag lagade maten, funkade perfekt.
3. Börja fräsa den hackade chilin och vitlöken i 1-1,5 dl olivolja utan att de tar färg , jag var inte noga med måttet på olivoljan när jag hällde i den, jag gick på magkänsla, de ska inte alls vara mycket i alla fall.
Fräs ingredienserna 1 minut.
4. Tillsätt dom frästa ingredienserna till den nykokta pastan, häll även på salt och peppar och lite persilja, avsluta med mycket parmesan.
Voila!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar